گروت چیست؟

گروت چیست؟ گروت مخلوطی از مواد سیمانی و آب به همراه سنگدانه و یا حتی بدون سنگندانه است. آب موجود در گروت به حدی زیاد است که این ماده کاملا جاری می ‌شود. معمولا میان گروت و مورتار (ملات) به اشتباه تفاوتی قائل نمی ‌شوند و از اسامی آنها به جای یک‌دیگر استفاده می‌ کنند. در حالی که گروت و مورتار با همدیگر بسیار متفاوت هستند. همانطور که گفته شد گروت هم میتواند به همراه سنگدانه ها باشد و هم بدون سنگدانه، در حالی که مورتار باید دارای سنگدانه‌های مناسب باشد.

گروت کاملا می‌تواند جاری شود و حالت روانی زیادی دارد، در حالی که مورتار به این صورت نمی‌باشد. از گروت برای پر کردن فضاهای خالی استفاده می ‌شود، در صورتی که مورتار برای چسباندن بکار می ‌رود.

از گروت برای پر نمودن فضاهای خالی و تخلخل‌هایی که در قسمت‌های مختلف ساختمانی ممکن است وجود داشته باشد، استفاده می ‌شود. مخلوط کردن و تهیه‌ ی گروت معمولا آسان می‌باشد و اگر به مقدار خیلی زیادی مورد نیاز نباشد، در همان محل پروژه امکان پذیر است. اما اگر مقدار گروت مصرفی زیاد باشد، سفارش به شرکت‌های تولید کننده مربوطه داده می‌ شود و گروت را با قیمت مناسب و کیفیت بالا می‌توان تهیه کرد.

گروت ‌ها انواع مختلفی دارند که از مهم‌‌ترین آن‌‌ها می ‌توان به گروت اپوکسی، گروت سیمانی یا پایه سیمانی اشاره کرد که شرکت بهینه پی سازه افروز با بالاترین کیفیت در سطح دنیا آماده همکاری در زمینه تولید و عرضه این نوع گروت ها می‌باشد. در بعضی موارد گروت سیمانی را با نام سیمان گروت نیز می‌شناسند. با در نظر گرفتن مطابقت و همزیستی گروت مورد نظر با دیگر مواد موجود، گروت مورد نظر انتخاب می‌ شود.

گروت ریزی بیس پلیت

در مقاله گروت چیست شما می توانید تمام اطلاعات مفید درباره انواع گروت را مطالعه کنید.

مهم ترین مزایای گروت

یک مورد از مهم ترین مزایای گروت ها پر نمودن مکانی که در آن گروت ریخته می شود به صورت کامل می‌باشد. چون گروت منبسط شونده خاصیت غیر انقباضی دارد از گروت آماده جهت مصارف مختلفی مثل زیر صفحه ستون ها، آنکربولت ها، نصب ریل ماشین آلات، برینگ پل ها، بلت ها، ریل ها، حائل ها و… استفاده می شود. خاصیت گروت به این صورت است که که توان جذب نیرو های وارد و انتقال آن ها را به بخش زیرکار را دارد.

با در نظر گرفتن این نکته که گروت صرفا فضای خالی را پر می ‌کند و از نظر سازه ‌ای، بتن را ترمیم نمی‌ کند، می ‌توانیم با استفاده از گروت سیمانی بتن ‌هایی را که بر اثر آسیب دیدگی و ترک خوردگی در آن‌ها فضاهای خالی به وجود آمده است را ترمیم کنیم. پس باید دقت داشته باشیم هنگامی که از گروت استفاده می‌‌کنیم ترک و آسیب دیدگی در حال پیشرفت نباشد و یا عامل آسیب دیدگی شناسایی شده و از بین رفته باشد.

علاوه بر آب، سنگدانه و سیمان پرتلند، می‌توانیم برای افزایش روانی گروت، از انواع روان کننده های بتن نیز استفاده کنیم.

نسبت آب به سیمان در گروت بطور میانگین بین 0٫4 تا 0٫5 است و این نسبت را میزان ترک خوردگی بتن گروت تعیین می‌کند. به طور مثال، در یک گروت سیمانی معمولی، 20 لیتر آب را با 50 کیلوگرم سیمان به همراه 225 گرم از انواع روان کننده های بتن مخلوط می ‌کنند.

گروت چیست؟ ⇐ گروت اپوکسی چیست؟

گروت اپوکسی یک نمونه از گروت‌های پرمصرف می‌باشد. امروزه میزان مصرف گروت اپوکسی به صورت روزانه رو به افزایش است و توسط طیف گسترده‌ای از پیمانکاران مورد استفاده قرار می گیرد. در گروت اپوکسی بر خلاف گروت پایه سیمانی، از رزین های اپوکسی و پودر فیلر یا پر کننده استفاده شده است.

گروت اپوکسی شکل پذیر و بدون حلال می‌باشد. گروت اپوکسی دارای رزین اپوکسی، سخت کننده، عمل آورنده آمین و دانه بندی ویژه سیلیسی است. در هنگام مصرف گروت اپوکسی کافیست سه جز آن با هم مخلوط شوند.

 گروت اپوکسی به شدت بادوام است و سطح صاف و بدون هیچ گونه لکه ‌ای را به ما تحویل می دهد. به طور کلی گروت اپوکسی ویژگی های خاصی دارد که آن را از موارد مشابه مانند گروت پایه سیمانی متمایز می سازد.

گروت اپوکسی

فواید گروت اپوکسی

گروت اپوکسی با توجه به دمای اطراف باعث سخت شدن سریع سازه می‌شود.

گروت اپوکسی دارای قابلیت بالای چسبندگی به زیر کارهای معدنی و فولادی دارد.

گروت اپوکسی مقاومت بالایی در برابر ارتعاشات شدید دارد.

گروت اپوکسی باعث سخت شدن بدون جمع شدگی می‌شود.

گروت اپوکسی مقاومت بالایی در برابر حملات مواد شیمیایی دارد.

گروت اپوکسی دارای مقاومت مکانیکی بسیار بالایی است.

موارد مصرف گروت اپوکسی

گروت اپوکسی مانند انواع مختلف گروت مصارف بسیار زیادی دارد. به دلیل چسبندگی فوق العاده‌ی آن به سطوح فلزی و بتنی در اجرای زیر سری های فولادی، زیر صفحه ستون ها و تراز ماشین های سنگین و همچنین برای پر کردن فضاهای خالی میان عناصر بتنی و فلزی از گروت اپوکسی استفاده می شود.

گروت اپوکسی در کف سازیها خصوصا در کاشی کاری و سرامیک نیز کاربرد بسیار زیادی دارد. گروت اپوکسی در برابر ضربه و در مقابل تغییر دما مقاومت بسیار بالایی دارد. یکی دیگر از مصارف گروت اپوکسی، پیوند محکم سازه ای و برای گروت کاری و ملات ریزی می‌باشد.

گروت اپوکسی را در صنایع هم استفاده می‌کنند. از مصارف گروت اپوکسی در صنایع میتوانیم به مواردی مانند: (گروت ریزی در کارخانه جات و ماشین آلات موتوری. گروت ریزی در ژنراتور ها. گروت ریزی در پمپ ها. گروت ریزی در ریل جرثقیل ها گروت ریزی در سیستم های انبار های بلند.) اشاره کنیم.

گروت اپوکسی

ویژگی های مهم گروت اپوکسی

گروت اپوکسی یک ماده‌ی پر مصرف در صنعت ساختمان سازی می‌باشد. مقاومت بسیار بالا، دوام و عمر طولانی از ویژگی‌های منحصر به فرد گروت اپوکسی می‌باشد. گروت اپوکسی ویژگی‌های بسیاری دارد که باعث کاربردی شدن آن شده است در زیر چند نمونه از این ویژگی ها را ذکر خواهیم کرد:

فیلر یا پر کننده‌ ی مورد استفاده در گروت اپوکسی می تواند رنگ آن را تغییر دهد. به اینصورت که ما می‌توانیم رنگ مورد نظرمان را برای گروت اپوکسی مشخص کنیم. این خاصیت برای مواردی که در آنها گروت اپوکسی عیان است، بسیار پرکاربرد خواهد بود.

گروت اپوکسی در برابر ضربات وارده بسیار مقاوم است و به هیچ وجه ترک نمی خورد. این ویژگی بسیار مهم و قابل توجه در صنعت ساختمان سازی می‌باشد، زیرا عمر بسیار طولانی ای دارد و تا مدت ها نیازی به هیچ گونه ترمیم یا تعویض ندارد.

گروت چیست ؟ ⇐ گروت پایه سیمانی چیست؟

گروت پایه سیمانی یا همان گروت آماده گروت مخلوطی از مواد سیمانی، سیمان پرتلند معمولی یا سیمان بسیار ریز (بلین بالا) و آب با یا بدون ماسه یا افزودنی ‌هاست.

گروت سیمانی از داخل بازشدگی ‌ها سطح سازه و یا از سوراخ ‌های دریل شده بازشوها به درون، تزریق می‌شود.

گروت سیمانی منبسط شونده چیست؟

گروت سیمانی منبسط شونده با مقاومت ابتدایی و انتهایی بالا و زودرس است که بستگی به میزان دمای آب و هوایی محیط و زمان مصرفی دارد. این پودر گروت به صورت خشک بسته بندی شده و به آن صورت آماده مصرف می‌باشد و در هنگام مخلوط شدن با آب، دارای خصوصیات انبساط حجمی دو مرحله‌ای است.

انبساط اولیه گروت حاصل تصعید گازها بوده و هنگامی اتفاق می‌افتد که پودر گروت با آب مخلوط شود و به مدت 15 الی 30 دقیقه از آن گذشته باشد. فاز دوم انبساط گروت هم در اثر واکنش شیمیایی گیرش ملات می‌باشد که شروع آن پس یک یا دو روز بعد از اختلاط ملات می‌باشد. به منظور حصول انبساط اولیه بهینه باید ملات را پس از اختلاط با آب سریعا مورد استفاده قرارداد. گروت پایه سیمانی مخصوص دمای بالای 40 – 10 سانتی گراد بوده و چنانچه عملیات گروت ریزی در زیر دمای گفته شده صورت گیرد میزان کسب مقاومت زمان بیشتری نیاز دارد.

گروت منبسط شونده

خواص و فواید گروت سیمانی‌

گروت سیمانی ماده‌ای بسیار مفید می‌باشد که متشکل از کلیه مواد افزودنی لازم و مواد مورد نیاز سیمان و سنگدانه است و هیچ نوع مواد دیگری به جز آب را نیاز ندارد گروت سیمانی ماده ‌دارای افزایش حجم کنترل شده می باشد که با ایجاد سیستم انبساط گازی در مرحله بتن تازه، جمع شدگی و نشست در مواد را قابل جبران می‌کند.

عملکرد های گروت ریزی

گروت چیست ؟ ⇐ عملکرد گروت ریزی

باید دقت داشته باشیم که گروت نباید دچار جداشدگی آب و سنگدانه از همدیگر شود و ته‌نشین نشود. گروت باید قوام یافته و سیال باشد و در حالت معمولی جاری شود و همچنین نباید دچار جمع شدگی قابل ملاحظه‌ای شود. گروت باید توان نگهداری آب ملات بتنی و سیمان را داشته باشد. گروت باید در کمترین زمان به مقاومت مطلوبی دست یابد. توصیه شرکت بهینه پی سازه این می‌باشد که گروت نباید در کارگاه ساختمانی ساخته شود و اگر مخلوط گروت در کارگاه ساختمانی ساخته شود و از مصالح سنگی موجود استفاده شود، دانه بندی مناسب در گروت بدست نخواهد آمد و ضمانت لازم نیز امکان پذیر نخواهد بود.

 برای بدست آوردن گروت مناسب و بهینه مواد چسباننده و افزودنی بتن و مصالح سنگی در چنین شرایطی از نظر تکنیکی تقریبا امکان پذیر نمی‌باشد و از نظر اقتصادی نیز به صرفه نیست. به همین دلیل است که از گروت مخلوط آماده ایده آلی برای گروت ریزی و گروت کاری استفاده می شود. این نوع گروت های مخلوط آماده تحت شرایط کنترل شده و فرموله شده با بالاترین کیفیت ممکن در کارخانه بهینه پی سازه افروز بسته بندی می شوند. با توجه به این که خصوصیات عملکرد این مواد بطور دقیق مشخص و معلوم است، اگر مطابق با راهنمایی های ما مورد استفاده قرار بگیرد نتایج مثبت و رضایت بخشی خواهید داشت.

مقالات مربوط به مواد ثابت سازی ⇐ گروت چیست ؟